Protectia muncii si siguranta!

Protectia muncii nu este domeniul de care ne preocupam in primul rand atunci cand suntem interesati  sa ne angajam in diferite domenii.

Acest fenomen nu este destinat tuturor deoarece se impune tratarea sa cu maxima seriozitate, fiind vorba de siguranta oamenilor. Exista departamentul de resurse umane sau diferite alte persoane care se preocupa intens de aceste aspecte, in primul rand din cauza prevederilor legale impuse si apoi pentru ceea ce reprezinta siguranta pentru angajati.

Ceea ce se doreste prin impunerea unui instructaj adecvat si a unor reguli bine definite este de fapt sa se realizeze cunoasterea a tot ceea ce este in jur intr-un mod corespunzator care apoi sa asigure siguranta si facilitatea de a se proteja singur. Cunoasterea pericolelor la care se poate sa fi expus, aduce dupa sine si o conduita preventiva ce poate salva situatii critice.

Protectia muncii realizate intr-un mod corespunzator imbunatateste intreaga activitate dintr-un sector de activitate. Nu este usor sa se coordoneze o echipa sau sa se lucreze cu echipamente ce pot avea diferite defectiuni sau pot provoca daune, accidente.

In ceea ce ma priveste, ca simplu om, nu au fost putine momentele in care nu am putut sa nu dau ca sinonim pentru protectia muncii, siguranta. Consider ca ceea ce este inclus in instructajul pentru protectia muncii este de folos si de luat in seama. Aspectele cele mai mici de la cum sa te asezi pe scaun, pana la cum sa prevenim incendiile sunt dovezile clare ca totul se poate preveni.

Acestea sunt motivele principale pentru care o echipa intreaga militeaza pentru siguranta si pentru elaborarea unui plan sigur care sa asigure conformitatea legala si informarea personalului.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s