Protectia muncii si echipamentul necesar

In seara asta as vrea sa va vorbesc despre normele generale de protectia muncii si nu numai. As vrea sa pun accentul pe echipamentul necesar pentru protectia muncii.

 Dotarea cu echipament individual de protectie se face in scopul prevenirii accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale, iar echipamentul este oferit in mod gratuit angajatului de catre angajator.

In cazul in care diferiti factori de risc impun utilizarea concomitenta a mai multor echipamente individuale de protectie, acestea trebuie sa fie compatibile si sa-si pastreze eficacitatea in raport cu riscurile respective. De asemenea, un lucru foarte important, care nu este intotdeauna respectat de catre angajatori este ca echipamentul de protectie sa fie destinat utilizarii individuale. Doar in cazuri exceptionale, acesta poate fi purtat de mai multe persoane, iar acest lucru se va intampla conform unor prevederi specifice.

Echipamentele individuale de protectie, cu exceptia unor cazuri particulare si exceptionale, trebuie sa fie utilizate numai in scopul prevazut. Echipamentele individuale de protectie trebuie sa fie utilizate conform instructiunilor insotitoare care ar trebui sa fie elaborate pe intelesul oricarui angajat.

In toate cazurile, un echipament individual de protectie trebuie sa fie adecvat corespunzator riscurilor pe care le previne, sa raspunda conditiilor existente la locul de munca, sa tina seama de cerintele de sanatate ale angajatului si sa fie adaptat conformatiei purtatorului.

Un drept foarte important al angajatului este ca poate refuza sa execute o sarcina daca el considera ca nu este echipat corespunzator. Bine de stiut, nu-i asa?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s