Despre monitorizarea si evaluarea riscurilor in cadrul proiectelor

Acest articol isi propune conturarea  unor aspecte de o reala importanta, incercand sa analizeze modul in care anumite activitati din cadrul proiectelor pot conduce la indeplinirea obiectivelor propuse.

In cazul oricarui proiect, pentru a putea fi masurata eficienta si eficacitatea acestuia trebuie luat in considerare si un proces de colectare a datelor si informatiilor care sa permita imbunatatirea modului de luare a deciziilor si sa contribuie la ajustarea deciziilor pe parcursul implementarii. Astfel, evaluarea riscurilor precum si monitorizarea acestora capata valente superioare.

Chiar daca activitatea de monitorizare este realizata pe toata perioada de implementare a proiectului in sine, in ceea ce priveste procesul de evaluare finala, aceasta se desfasoara in functie de rezultate obtinute. Evaluarea riscurilor este de asemenea imperios necesara pentru a putea fi identificate riscurile majore, elementele care pot merge prost, metode prin care pot fi minimizate aceste riscuri precum si solutii efective.

In final, dupa monitorizare si evaluare se poate vedea daca un proiect are succes sau nu, prin analizarea indicatorilor de rezultat si impact, stabilindu-se tot atunci masura in care au fost indeplinite obiectivele proiectului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s