Programul national al evaluarii sanatatii populatiei Romaniei

Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei, a fost un proiect pe termen lung de evaluare riscuri, ce s-a desfasurat in perioada 2007-2008.

S-a putut observa ca situatia este ingrijoratoare, dat fiind faptul ca in urma programului au fost identificate foarte multe persoane care nu stiau ca sufera de anumite boli. Un procent de 60% dintre persoanele care au primit talon in cadrul programului,  au mers la medic, si s-a putut remarca faptul ca foarte multe persoane sunt supuse riscului de boli cardio-vasculare, diabet, ciroza sau cancer, cativa dintre cei mai importanti factori de risc fiind consumul excesiv de sare, grasim saturate, carne rosie, alcool si tutun.

In urma celor declarate de catre Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, acest program va fi reluat fara a se sti deocamdata cand sau sub ce forma. Se doreste insa actionarea pe 3 directii principale: responsabilizarea si implicarea cetatenilor in ceea ce priveste propria sanatate, implicarea comunitatilor locale si stabilirea unei colaborari intre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii.

Conform celor afirmate de domnul Ministru Eugen Nicolaescu, Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a populatiei este un program care are menirea de salva vieti, fiind unul dintre cele mai importante programe ale Romaniei in domeniul sanitar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s