Verificarea tehnica periodica la instalatiile de gaze

Din anul 2009 operatiunile de VTP/Verificarea Tehnica Periodica si  RTP/Revizia Tehnica Periodica sunt obligatorii pentru toti consumatorii ( este vorba aici nu doar de asociatiile de proprietari ci si despre persoanele fizice, juridice si institutii), nerealizarea acetora putand conduce la oprirea furnizarii cu gaze.

 Este recomandat ca aceste verificari sa fie facute atat la termenele scadente dar si ori de cate ori se considera a fi necesar, pentru a se putea interveni in timp util si pentru a putea fi evitate accidentele.

De asemenea, este recomandat, pe cat posibil, ca utilizatorii sa monteze sisteme de preventie impotriva scurgerilor de gaze, reducand astfel cu mult  riscul producerii unui eveniment neplacut si totodata pentru a asigura siguranta casei. Abaterile de la aceste norme legale pot avea efecte grave asupra integritatii imobilelor sau chiar asupra vietilor umane.

In ceea ce priveste banii care trebuie investiti in aceste operatiuni, acestea difera atat in functie de problemele care exista cat si in functie de vechimea instalatiilor. Insa, independent de costuri, aceste operatiuni nu trebuie neglijate iar utilizarea gazelor trebuie sa fie facuta in conditii de maxima siguranta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s