Metode pentru evaluarea riscurilor

O analiza de evaluare riscuri poate fi benefica in orice companie, pentru a optimiza activitatea de prevenire a accidentelor la locul de munca, precum si imbolnavirile angajatilor.

    Intrucat exista mai multe categorii de astfel de metode, selectarea instrumentului potrivit pentru evaluare difera in functie de tipul activitatii desfasurare, al echipamentelor utilizate, de numarul de angajati precum si de conditiile de munca sau alte caracteristici specifice locului de munca.

    Cateva dintre instrumentele cele mai utilizate la nivel european sunt liste de control, manuale, brosuri, soft-uri sau aplicatii specifice sectorului in care se desfasoara activitatea. De asemenea, informatii necesare in procesul de evaluare pot fi preluate din datele furnizate de catre specialistii in securitate, sanatate sau alte asociatii care poseda cunostinte sau experienta in domeniu.

   Este recomandat ca rezultatele evaluarilor sa fie inregistrate mereu intr-un dosar al rezultatelor si concluziilor, astfel incat conducerea sa poata sa cunoasca tot timpul situatia riscurilor, a dimensiunii acestora respectiv a masurilor care trebuie adoptate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s