Indatoririle RSVTI-stului

Un operator RSVTI are mai multe indatoriri, insa in principal, acesta se ocupa cu monitorizarea si verificarea instalatiilor, a utilajelor si a mijloacelor de ridicare precum si vanzarea registrelor de supraveghere.

    Activitatile unui operator RSVTI sunt foarte importante intrucat, daca toate instructiunile sunt respectate corect, se pot preveni multe accidente. Astfel, aceste indatoriri capata valente superioare si asigura siguranta oamenilor si a instalatiilor.

  Din aceasta perspectiva, mentionam faptul ca obligatiile operatorului RSVTI au in vedere mai multe aspecte printre care identificarea si inregistrarea echipamentelor, transmiterea datelor la ISCIR, monitorizarea intretinerii si a reparatiei echipamentelor, punerea in aplicare a instructiunilor de utilizare a echipamentelor si instalatiilor. De asemenea, operatorul trebuie sa inregistreze o evidenta de echipamente si instalatii intr-un registru si sa urmareasca verificarile tehnice. Un aspect important il mai reprezinta si interzicerea manevrarii echipamentelor de catre persoane nautorizate.
Un operator RSVTI nu are doar obligatii acesta beneficiaza si de o serie de drepturi. Astfel, acesta poate participa la cercetarea accidentelor produse la echipamente si instalatii, poate sa faca propuneri directoruluii general daca are idei pentru imbunatatirea conditiiilor de exploatare a echipamentelor. De asemenea, operatorul are dreptul de a beneficia la cel putin doi ani, de participarea la cursuri in domendiu si sa faca parte din comisiile de achizitii de exhipamente si instalatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s