Evaluare riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala

Toate evaluarile de riscuri in caz de accidentare si imbolnavire profesionala se realizeaza prin metoda elaborata de INCDPM.

Un risc de accidentare poate fi folosirea utilajelor de munca incorect. La evaluarea riscurilor se are in vedere ca pericolul ce genereaza riscul sa fie estimat ca risc mic sau mediu, riscul mare fiind inacceptabil.

Actiunile planificate pentru diminuarea riscurilor generate de un pericol, au in vedere masuri de prevenire si de protectie ce trebuie implementate in urmatoarea ordine de prioritate: eliminarea pericolelor/riscurilor, reducerea la minim a pericolelor/riscurilor prin masuri de protectie colectiva, reducerea la minim a pericolului/riscului prin utilizarea echipamentului individual de protectie corespunzator. Speram ca documentarea detaliata va conduce la micsorarea riscurilor de accidente si imbolnaviri in situatia respectarii conditiilor de munca atat de angajator cat si de angajat.

Cadrul legislativ obliga sa se ia toate masurile necesare pentru ca lucratorii sa nu fie expusi unor riscuri ce pot genera accidente si boli profesionale. Astfel normele metodologice de aplicarea legii securitatii si sanatatii in munca, reglementeaza mecanismul prin care angajatorul trebuie sa pledeze pentru eliminarea sau reducerea acestor riscuri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s