Verificari tehnice pentru autorizarea functionarii conductelor

In zilele noastre verificarea tehnica periodica a devenit o necessitate.Pentru siguranta dumneavoastra a fost elaborata o lege cu caracter oblogatoriu ce prevede verificarea tehnica periodica.

In vederea eliberarii autorizatiei de functionare a conductelor se vor efectua urmatoarele verificari:
– verificarea existentei documentatiei tehnice a conductei si anume: declaratia de conformitate eliberata de producator sau reprezentantul autorizat al acestuia, redactata sau tradusa in limba romana si instructiunile de utilizare (exploatare) elaborate de producator, redactate in limba romana,
– verificarea conditiilor de instalare, conform proiectului sau documentatiei de instalare;
– verificarea exterioara a conductei, care consta in examinarea tuturor elementelor conductei la exterior, in scopul constatarii starii suprafetelor, a imbinarilor sudate, precum si a eventualelor defecte precum si a comportarii conductei fata de actiunea mediului ambiant;
– incercarea de presiune hidraulica. Aceasta trebuie efectuata cel putin o data la 8 ani. In cazul conductelor care transporta fluide puternic corozive sau care provoaca coroziune fisurata sub sarcina, incercarea de presiune se efectueaza o data la 4 ani. Incercarea de presiune hidraulica se executa inainte de izolarea exterioara a conductei.
– incercarea pneumatica de etanseitate. In afara de incercarea de presiune hidraulica, conductele care lucreaza cu fluide toxice, explozive sau inflamabile se supun si la o incercare pneumatica de etanseitate. Aceasta se efectueaza cu aer, azot sau, dupa caz, cu fluidul pentru care este construita conducta.
– Incercarea pneumatica de etanseitate consta in mentinerea presiunii maxime admisibile de lucru in conducta timp de 30 de minute si se considera reusita daca nu se constata o scadere a presiunii si pierderi de fluid.
– reglarea sau verificarea reglarii dispozitivelor de siguranta.

Agentii economici autorizati trebuie sa execute lucrarile de montare si/sau reparare la conducte metalice pentru fluide, deasemenea mai au si obligatia de a numi personal tehnic propriu pentru verificarea lucrarilor (RSL) si responsabil tehnic cu sudura (RTS), ingineri si tehnicieni de specialitate, care sa fie autorizati in acest scop de I.S.C.I.R. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s