Ce inseamna Serviciul RSVTI?

In acest articol v-oi incerca sa dau difinitia ce inseamna RSVTI?

RSVTI – Responsabil cu Securitatea si Verificarea Tehnica a Instalatiilor de ridicat.
Rolul principal al RSVTI este acela de prevenire a accidentelor si avariilor produse la echipamentele din domeniul reglementat de ISCIR, avand ca scop cresterea gradului de siguranta in utilizarea echipamentelor/instalatiilor de ridicat din domeniul reglementat de ISCIR.
Functionarea echipamentelor/instalatiilor de ridicat in conformitate cu prevederile legale in vigoare reprezinta al doilea obiectiv al RSVTI, acesta urmarind ca toate echipamentele/instalatiile de ridicat deservite sa aiba toate documentele, autorizatiile de functionare, verificarile si reviziile la zi.

       Activitatea de operator RSVTI poate fi prestata de persoane fizice sau juridice in baza autorizatiei emise de ISCIR.

        Are ca obiect de activitate desfasurarea de activitati de testari si analize tehnice, aspect dovedit prin certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului, desfasoara activitatea de operator RSVTI prin persoane fizice autorizate ca operator RSVTI angajate, aspect dovedit prin contractele individuale de munca ale acestora.

      Persoana fizica sau juridica ce detine/utilizeaza instalatii/echipamente prevazute in anexa nr. 2 pct. 1-4 si in anexa nr. 3 pct. 1-3 si 8 are obligatia sa le inregistreze la ISCIR, sa tina evidenta centralizata a acestora si sa comunice la ISCIR orice modificare intervenita in situatia tehnica sau juridica a acestora, in conformitate cu prevederile prescriptiilor tehnice. Pct. 2. Persoana fizica sau juridica ce detine / utilizeaza instalatii / echipamente prevazute la alin. (1) are obligatia sa asigure operator autorizat, responsabil cu supravegherea si verificarea tehnica in utilizare a instalatiilor/echipamentelor, denumit RSVTI, conform prescriptiilor tehnice.

        De multe ori din cauza necunoasterii si datorita faptului ca nu au luat in considerare termenul si insemnatatea RSVTI, sau intamplat accidente grave.

        Din acest considerent este necesar sa cunoastem difinitia ce inseamna serviciul RSVTI.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s