Necesitatea VTP

Nu neglijati verificarea tehnica periodica/VTP, aceatsa este totodata obligatorie si necesara pentru a evita accidente sau mai rau, exploziile.

 

                    Este nevoie de un personal autorizat pentru a realiza o astfel de verificare tehnica periodica.

             Centralele termice, microcentralele, cazanele de functionare cu combustibil gazos in condensatie si generatoarele de aer cald, sunt principalele sisteme care au nevoie de verificarea tehnica periodica.

             Conform Legii nr. 64/ 21.03. 2008, persoana fizica sau juridica ce utilizeaza un echipament termic are obligatia sa obtina autorizatia de functionare initiala sau reautorizarea, sa ia masurile necesare si sa se asigure ca echipamentul este utilizat in conditii de siguranta, prin efectuarea reviziilor, reparatiilor si intretinerii de catre persoane autorizate de producator conform instructiunilor tehnice ale acestuia. Nerespectarea legislatiei in vigoare privind utilizarea centralelor termice fara VTP de o firma autorizata ISCIR duce la decuplarea de la reteaua de combustibil gazos si la o amenda cuprinsa intre 2.000 si 25.000 lei.

             VTP-ul este o operatie necesara si obligatorie, in primul rand pentru a evita dezastre materiale sau chiar pierderi de vieti omenesti generate de utilizarea unor echipamente ce nu au fost instalate corespunzator sau care nu functioneaza in maxima siguranta.

             O firma serioasa, care isi respecta clientii si care pune accent pe calitatea serviciilor oferite, are un dispecerat sau un call center, care-ti va prelua apelul, stabilind de comun acord data si ora programarii.

                                                                   Pe scurt, sfatul specialistului:


1.VTP-ul trebuie efectuat cel putin o data la doi ani.
2.Tu esti responsabil pentru a solicita VTP-ul.
3.Contacteaza numai firmele autorizate de producator. Doar astfel vei avea certitudinea ca beneficiezi de servicii profesionale si piese originale pentru echipamentul tau.
4.Afla de la primul contact cu firma de service cat vei plati pentru VTP. Evita surprizele neplacute. Informeaza-te in avans care sunt preturile pietei.
5.Atentie la cine iti intra in casa! Legitimatia trebuie sa fie valabila, cu datele de contact ale persoanei si ale companiei de service.
6.Asigura-te ca vei plati pentru servicii complete de revizie si VTP, nu pentru o stampila pe documente
7.Solicita chitanta, factura pentru sumele platite.
Nu te lasa amagit de sume platite la negru. Risti sa primesti piese “second hand” si servicii de slaba calitate sau sa iti pui in pericol siguranta caminului tau. Mai devreme sau mai tarziu vei afla de ce ai platit mai putin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s