Instrumente de evaluare a riscurilor

Exista multe instrumente si metodologii de evaluare a riscurilor disponibile, care ajuta intreprinderile si organizatiile sa-si evalueze riscurile la locul de munca.

             Alegerea metodei va depinde de conditiile de la locul de munca, spre exemplu, numarul lucratorilor, cat si felul muncii, al activitatilor si al echipamentelor, caracteristicile specifice ale locului de munca si orice riscuri specifice.

                 Cele mai raspandite instrumente de evaluare a riscurilor sunt listele de verificare, care reprezinta un instrument util in identificarea pericolelor. Printre alte tipuri de instrumente de evaluare a riscurilor se numara, ghidurile, documentele de orientare, manualele, brosurile, chestionarele cat si instrumentele interactive.
Aceste instrumente pot fi generice sau specifice, pe ramuri de activitate/riscuri. Work Management a dezvoltat o baza de date cu instrumente de evaluare a riscurilor. Aceste instrumente sunt gratuite si accesibile on-line. Baza de date este actualizata in mod regulat cu instrumente noi.

             Scopul principal al evaluarii riscurilor profesionale este de a proteja sanatatea si securitatea lucratorilor/angajatilor cat si al mediului ambiant.

             Deseori ne punem intrebarea, la ce ne ajuta evaluarea riscurilor?

              Evaluarea riscurilor ne ajuta la diminuarea posibilitatii de vatamare a lucratorilor/muncitorilor/angajatilor si de afectare a mediului ca urmare a activitatilor legate de munca efectuata in cadrul locului dumneavoastra de munca. Evaluarea riscurilor ne ajuta, de asemenea si la mentinerea competitivitatii si productivitatii intreprinderii/firmei/companiei dumneavoastra.

            Conform prevederilor legislatiei din domeniul securitatii si sanatatii in munca, evaluare riscuri, toti angajatorii sunt obligati sa evalueze riscurile la care sunt supusi angajatii sai. Si aceasta evaluare a riscurilor este necesar sa se faca periodic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s