Evaluare riscuri pentru soferi

In articolul dat o sa vorbesc despre, evaluare riscuri pentru soferii din sectorul transportului rutier.

                  Gestionarea riscurilor legate de sanatate si securitate in munca pentru soferii din sectorul transportului rutier poate fi problematica din cauza faptului ca acestia lucreaza in izolare, departe de casa, fiind nevoiti sa infrunte pericole in trafic pe langa multe alte riscuri dificil de controlat pentru ei. Masurile de gestionare a riscurilor, insa, pot avea succes daca tin seama de functionarea sectorului in practica, precum si de caracteristicile soferilor in persoana si de modul in care acestia isi desfasoara activitatea.

                    Sectorul transportului rutier include soferii de camion si furgoneta, cat si soferii de taxi, soferii personali, soferii de autobuz si autocar, precum si serviciile de livrare cu bicicleta si motocicleta.

                    A lucra in sectorul de transport rutier presupune un nivel ridicat de riscuri de accidentari si imbolnaviri de serviciu, din acest motiv este necesar ca sa faceti cunostinta cu serviciul de evaluare riscuri care previne acesti factori.

            De exemplu, soferii vehiculelor de transport rutier pe distante lungi nu trebuie sa fie doar soferi profesionisti, ci si sa poata efectua incarcari si descarcari, sa remedieze problemele tehnice, sa posede anumite competente lingvistice, sa desfasoare o gestiune de baza si sa actioneze ca ambasadori ai societatii lor in alte tari. Acestea trebuie sa isi livreze marfurile la timp, indiferent de conditiile meteorologice si de trafic. Deseori transporta substante periculoase sau marfuri fragile care necesita atentie si responsabilitate suplimentara.

            In sectorul transportului rutier, la fel ca si in orice alt sector, este important sa se acorde atentie conditiilor de lucru si a evaluarii riscuri, pentru a garanta o forta de munca motivata si calificata si a evita accidentele, accidentarile de munca cat si imbolnavirile la locul de munca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s