VTP, AUTORIZARE FUNCTIONARE CENTRALE TERMICE.

Work Management, considera cea mai buna perioada pentru a efectua o revizie generala a centralei termice (VTP), perioada mai-august a fiecarui an.

                      Aceasta operatiune este obligatorie si trebuie efectuata de catre societati autorizate ISCIR la un interval de 2 ani.

                                           Autorizarea Functionarii ( AF )

– Reprezinta ansamblul de activitati de verificare si validare a rezultatelor masuratorilor si incercarilor functionale executate la punerea in functiune initiala a aparatelor sau cu ocazia verificarilor tehnice periodice ale acestora, in scopul confirmarii indeplinirii conditiilor de functionare in siguranta a aparatelor instalate de beneficiar.

Se executa numai de I.S.C.I.R. sau, dupa caz de personalul de specialitate autorizat si imputernicit de I.S.C.I.R. in acest sens, nominalizat in autorizatia pentru efecuarea lucrarilor de verificare tehnica periodica a aparatelor, acordata de I.S.C.I.R. unui agent economic VTP.

Autorizarea Functionarii sau mai uzual AF se face la data punerii in functiune a centralei si are un termen de valabilitate de doi ani de zile, ea urmand a fi reinnoita din doi in doi ani , operatiunea urmand a fi denumita Verificare Tehnica Periodica sau pe scurt VTP.

                                  Verificarea tehnica periodica ( VTP )

                 Aceasta operatiune asupra centralelor termice se efectueaza la un interval de 2 ani de catre societati autorizate ISCIR pentru aceasta categorie.

Ce insemana un VTP la Centrale termice (verificare tehnica periodica ) ?

a) verificarea existentei „Livretului aparatului”, aflat la detinator/utilizator;
b) verificarea integritatii aparatului si a mentinerii conditiilor initiale de instalare;
c) activitati de curatare a aparatului, daca este necesar;
d) verificarea si reglarea instalatiei de ardere in scopul realizarii unei arderi complete, cu eficienta indicata de producator;
e) analiza gazelor arse si verificarea incadrarii valorilor in limitele admise;
f) verificarea functionarii corecte a dispozitivelor de control, reglare si siguranta;
g) efectuarea verificarilor aplicabile in conformitate cu conditiile tehnice prevzute in livretul aparatului precum si in instructiunile producatorului.

Lasă un comentariu