Activitatea operatorului RSVTI

Operatorul RSVTI in esenta se ocupa cu monitorizarea tuturor instalatiilor/utilajelor/mijloace de ridicare care functioneaza sub incidenta ISCIR. Activitatea operatorului RSVTI este reglementata de Ordinul 382 din 10 septembrie 2009.

            Operatorul RSVTI se ocupa de verificarea si monitorizarea: cazane sub presiune, boilere, lifturi, macarale, compresoare, stivuitoare, transpalete electrice si manuale.

            Este de datoria operatorului RSVTI sa previna accidentele datorata nerespectarii anumitor ordine ale ISCIR.

            O sa incerc ca sa va dau o succinta descriere a drepturilor si obligatiilor opratorului RSVTI.

            Obligatiile operatorului RSVTI: identificarea si inregistrarea echipamentelor/instalatiilor din domeniul ISCIR, transmiterea datelor spre inregistrare la Inspectia Teritoriala ISCIR, monitorizeaza intretinerea si reparatiile echipamentelor/instalatiilor din domeniul ISCIR pe care le au in evidenta, monitorizarea inlocuiri unor piese sau instalatii din domeniul ISCIR pe care le au n evidenta, monitoarizarea montajului si punerea in functiune a unor piese, echipamente sau instalatii din domeniul ISCIR, pe care le au in evidenta, elaborarea si aplicarea in practica a instructiunilor de folosire ale fiecarui echipament/instalatie, anuntarea in scris, in caz de accidente a Inspectiei Teritoriale ISCIR inregistrarea evidentei echipamentelor/instalatiilor intr-un registru cu urmarirea efectuarii verificarilor tehnice oficiale, interzicerea manevrarii instalatiilor/echipamentelor de catre persoane neautorizate.

         Activitatea operatorului RSVTI este foarte importanta din punct de vedere al sigurantei oamenilor si instalatiilor care sunt sub incidenta ISCIR. Au fost numeroase cazuri in care datorita nerespectarii instructiunilor de utilizare sau a neverificarii regulate a echipamentelor s-au intamplat accidente. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s