Evaluare riscuri soferi

A lucra in sectorul de transport, presupune un nivel sporit de riscuri.

                     Sectorul de transport include soferii de camion si furgoane, soferii de taxi si soferii personali, soferii de autobuz si autocar, precum si serviciul de livrare cu bicicleta si motocicleta.

                    Pericolele si riscurile pentru soferii din sectorul transportului, include: expunera la oboseala, la riscul accidentelor tehnice si rutiere.

                    Soferii sunt expusi la expunerea de vibratii si la o pozitie asezata indelungata, manevrarea manuala, expunerea la zgomot – la incarcarea si descarcarea marfurilor, in timpul conducerii de autocamioane, inhalarea vaporilor si gazelor arse, manevrarea substantelor periculoase, conditiile climatice. Din acest motiv este foarte necesar ca sa fie efectuat evaluarea riscurilor.

                    Oboseala soferilor este o mare problema de sanatate cel mai frecvent raportata in transportul rutier.

                    Normele de munca sunt in crestere, iar soferii se confrunta cu presiuni intense de exemplu: din partea clientilor in ceea ce priveste livrarea intr-un timp scurt si la un pret mai mic, de asemeni cu probleme precum sincronizarea, trafic sporit, monitorizarea la distanta si programe de lucru neregulate si prelungite.

                    Prin urmare, soferii de transport sunt obligati ca sa faca evaluarea riscurilor pentru binele si siguranta lor. Este important ca sa se acorde atentie conditiilor de lucru pentru a garanta o forta de munca motivata si calificata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s