Evaluare riscuri generale pentru soferi

De fiecare data cand vorbim despre o evaluare riscuri, vorbim la modul general, sau, ne gandim in principal la ce presupune o evaluare riscuri pentru o companie. In postarea aceasta, as vrea sa va vorbesc despre multitudinea de riscuri pe care le implica meseria de sofer.


Gestionarea riscurilor legate de sanatate si securitate in munca pentru soferii din sectorul transportului rutier poate fi problematica din cauza faptului ca acestia lucreaza in izolare, departe de casa, fiind nevoiti sa infrunte pericole in trafic pe langa multe alte riscuri dificil de controlat si de masurat pentru ei. Masurile de gestionare a riscurilor, insa, pot avea succes daca tin seama de functionarea sectorului in practica, precum si de caracteristicile soferilor insisi si de modul in care acestia isi desfasoara activitatea.
Dupa o evaluare riscuri riguroasa, am ajuns la concluzia ca principalele riscuri fizice includ: expunerea la vibratii si la o pozitie asezata indelungata, manevrarea manuala, expunerea la zgomot – la incarcare si descarcare, in timpul conducerii de autocamioane, inhalarea de vapori si gaze arse, manevrarea substantelor periculoase, conditiile climatice (caldura, frig, seceta, ploaie etc), posibilitatea limitata de adoptare a unor conditii ergonomice de munca si a unor stiluri de viata sanatoase.
De asemenea, nu in ultimul rand trebuie sa ne gandim la oboseala experimentata de soferi, care este problema de sanatate cel mai frecvent raportata in transportul rutier conform Sondajului european realizat de Eurofound.
In postarea urmatoare, va voi pune la curent cu metodele potrivite de gestionare a acestor riscuri. Pe mai tarziu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s