Legislatia pentru operatorii RSVTI

Daca tot am vorbit pana acum despre activitatea si sarcinile unui operator RSVTI, m-am gandit ca este cazul sa va povestesc despre legislatia care reglementeaza acest tip de activitate.


In primul rand, pentru o societate ce presteaza servicii RSVTI este necesara o procedura de lucru, conform Standardului de Management al calitatii,  SR EN ISO 9001:2008.
Apoi urmeaza Ordinul 225/2013, privind activitatea RSVTI, care a intrat in vigoare la data de 02.08.2013.
Acesta aduce cateva noutati in domeniul acoperit de operatorii RSVTI, mai précis in cadrul obligatiilor lor:
Sa confirme/sa accepte lucrarile de instalatii
Sa intocmeasca procesul-verbal de introducere in reparare a instalatiilor/echipamentelor, sa supravegheze si sa confirme efectuarea reparatiei prin procesul verbal de finalizare a lucrarilor la instalatii/ echipamente.
Sa fie prezent in termen de maximum 120 minute la instalatiile/echipamentele pe care le are in supraveghere in cazul producerii unor avarii, accidente sau la solicitarea inspectorului de specialitate din cadrul ISCIR
sa efectueze activitatea de supraveghere tehnică la detinatorul/utilizatorul de instalatii/echipamente, conform procedurii proprii.
Se completeaza masura administrativa: suspendarea pe o perioadă de maximum 3 luni a autorizatiei, in cazul incalcarii prevederilor art. 39 alin. (3) lit. a), b).
Se introduce Anexa 10, cuprinzand  Instalaţiile/echipamentele care sunt supravegheate de catre operatorii R.S.V.T.I. pentru lucrarile de instalare, montare, reparare si efectuare a investigatiilor/examinarilor.
Sper ca aceste informatii noi sa va fie de ajutor si sa nu va ingreuneaza prea mult munca. De asemenea, in postarea urmatoare va voi prezenta continutul anexei 10.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s