Evaluare riscuri pentru zilieri

Deoarece situatia economica a tarii este asa cum este, iar firmele mici si mijlocii se lupta pentru supravietuire, intalnim din ce in ce mai des situatia in care oamenii nu mai sunt angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ci sunt obligati sa accepte pozitii de zilieri.

                         Conform statisticilor, cei mai intalniti zilieri sunt in domeniul agriculturii, iar apoi sunt zidarii.
Astazi am ales sa va scriu despre ce anume presupune o evaluare riscuri pentru un zidar.
Acesta executa lucrari de zidarie exterioara si interioara, tencuieri, betonari la cladiri civile, industrial sau administrative, reparatii prin lucrari de sablare si torcretare de zidarii, finisaje in constructii si zugraveli.
Uneltele pe care le utilizeaza sunt canciocul, spaclul, mistrie, galeti de tabla, schele si scari, perie de sarma, roaba, paleta de chituit, dalti, pensule de vopsit, samd.
Riscurile pe care le poate intalni un zidar sunt multiple. Sanatatea lui poate fi afectata de inhalarea vaporilor de vopsea, manuirea uneltelor ascutite ii poate provoca rani, iar urcarea pe schele si scari poate provoca caderi in caz de neatentie.
De asemenea, lipsa echipamentului corespunzator de protectie il poate afecta in cazul manipularii eronate a materialelor/uneltelor de zidarie. De asemenea, poate aparea riscul de accidentare prin traumatisme mecanice.
Nu in ultimul rand, unul din cel mai importanti factori de risc in acest domeniu este cel biologic. Pot aparea microorganismele din cauza igienei precare existente intr-un santier de constructii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s