Cine sunt operatorii RSVTI?

Activitatea operatorului RSVTI este foarte importanta din punct de vedere al sigurantei oamenilor si instalatiilor care sunt sub incidenta ISCIR. De-a lungul timpului au fost semnalate numeroase cazuri in care s-au intamplat accidente datorita nerespectarii instructiunilor de utilizare sau a neverificarii regulate a echipamentelor. Operatorul RSVTI are obligatia sa previna accidentele datorate nerespectarii anumitor ordine ale ISCIR.

                        In general, munca operatorului RSVTI consta in identificarea si inregistrarea echipamentelor si instalatiilor din domeniul ISCIR, elaborarea si aplicarea instructiunilor de folosire ale fiecarui echipament/instalatie, interzicerea manevrarii instalatiilor/echipamentelor de catre persoane neautorizate si multe alte sarcini. In esenta, acesta se ocupa cu monitorizarea tuturor operatiunilor legate de instalatiile, utilajele si mijloacele de ridicare care functioneaza sub incidenta ISCIR.

                        Operatorul RSVTI conform specificului activitatii sale stabilita de legislatia in vigoare, isi asuma o responsabilitate sporita si permanenta.

                        Operatorul RSVTI trebuie sa cunoasca si sa aplice intocmai legislatia in vigoare, sa urmareasca continutul cu atentie modificarile si completarile acestora, pentru a preveni producerea unor evenimente deosebite si grave cum ar fi avarii, accidente, imbolnaviri profesionale si de a se feri de implicarea sa, ca vinovat in eventuala producere a acestora.

                        Autorizarea si regimul juridic al Operatorului RSVTI este reglementat prin Ordinul nr. 130/06.06.2011 pentru aprobarea metodologiei privind autorizarea operatorului responsabil cu supravegherea tehnica a instalatiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s