Evaluarea riscurilor

Evaluarea riscurilor reprezintă piatra de temelie în ceea ce pivește gestionarea sănătății și securității la locul de muncă.

                        Scopul general al campaniei a fost promovarea unei abordări integrate în ceea ce privește gestionarea evaluării riscurilor, care să sprijine organizațiile să efectueze astfel de evaluări în mod sistematic și să acționeze pe baza rezultatelor.

                      S-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a faptului că angajatorii au obligația legală de a realiza analize de risc, dar și demistificarea procesului: evaluarea riscurilor nu este în mod necesar complicată sau birocratică, nici nu cade exclusiv în sarcina experților.                                     Campania a pledat pentru o abordare simplă și etapizată, cu consultarea și implicarea forței de muncă. Stresul reprezintă cauza pierderii a milioane de zile de lucru în fiecare an. Prea multe victime suferă în tăcere și prea puține întreprinderi sunt conștiente de măsura în care stresul le afectează performanțele în afaceri.

                      Această campanie s-a axat pe prevenirea și gestionarea stresului la locul de muncă. În fiecare an, mii de persoane sunt ucise în accidente de muncă în întreaga Uniune Europeană, iar milioane de accidente conduc la absențe de peste trei zile de la locul de muncă.

                      Problema este deosebit de acută în întreprinderile mici și mijlocii, aveti in vedere acest aspect.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s