Obligatiile si responsabilitatile RSVTI

RSVTI are urmatoarele obligatii si responsabilitati: raspunde, impreuna cu detinatorul/utilizatorul, de luarea masurilor necesare pentru aplicarea prevederilor prezentei prescriptii tehnice privind siguranta in functionare a masinilor de ridicat.

                         Operatorii RSVTI se obliga sa vizeze lunar registrul de supraveghere prin semnarea si aplicarea stampilei in registru. Sa verifice lunar functionarea dispozitivelor de siguranta si sa mentioneze acest lucru in registru de supraveghere.

                         Deasemeni sa efectueze verificarile tehnice conform prevederilor prezentei prescriptii tehnice, dupa obtinerea imputernicirii scrise din partea ISCIR. trebuie  sa transmita la ISCIR copiile proceselor-verbale pentru care a primit imputernicire, in termen de 15 zile de la intocmire.

                          Sa anunte de indata producerea unei avarii sau a unui accident si sa efectueze examinarea personalului de deservire si a personalului auxiliar de deservire, cu respectarea prevederilor prescriptiei tehnice aplicabile. Trebuie sa organizeze reexaminarea periodica anuala a personalului de deservire si a personalului auxiliar de deservire, sa participe in comisia de reexaminare si sa consemneze in autorizatie/carnet rezultatul examinarii.

                           Si nu in ultimul rand sa coordoneze actiunea de ridicare a unei sarcini, in cazul in care aceasta se efectueaza cu ajutorul a doua masini de ridicat.

                            Deci in acest articol am insistat sa va relatez despre obligatiile operatorilor RSVTI ca sa va dati seama cat de grea este munca lor de zi cu zi si la ce riscuri se supun.

                 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s