Evaluare riscuri in domeniul sanatatii publice

In contextul sanatatii publice, o evaluare riscuri este procesul cuantificarii probabilitatii unui efect daunator asupra indivizilor sau populatiilor ca urmare a unor anumite activitati umane. In majoritatea tarilor uzul unor chimicale specifice sau operatiunile unor facilitati specifice nu este permisa decat daca poate fi demonstrat ca nu creste riscul mortii sau al bolilor mai sus de un anumit prag.

                            Acum trebuie sa vedem in cum se evalueaza un risc.

                            In estimarea riscurilor sunt implicati trei pasi care necesita aportul unor discipline: identificarea hazardului care doreste sa determine natura calitativa a consecintelor potentiale adverse a unor contaminanti si puterea pe care o poate avea acest efect.

                            Analiza raspunsului la doza, care determina relatia dintre doza si probabilitatea incidentei unui efect. Acest pas este complex deoarece poate necesita extrapolarea rezultatelor de la experimente pe animale la oameni.

                            Cuantificarea expunerii care doreste sa determine cantitatea de contaminant sau doza pe care o vor primi indivizii si populatii.

                             Ce mi se pare mie interesant aici este ca locatiile, stilurile de viata sau alti factori interculturali pot genera raspunsuri extrem de diferite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s